Certificirana sredstva za čišćenje i pranje na bazi vode

Bernd Schwegmann GmbH & Co. KG već desetljećima uspješno razvija sredstva za pranje i čišćenje za ofsetni tisak. Sve do kraja 1990-ih dominiraju proizvodi na bazi otapala. Danas, sredstva za čišćenje na bazi vode sve više zamjenjuju proizvode s otapalima.

Naš dobavljač, Bernd Schwegmann GmbH & Co. KG, uvijek se fokusira na sigurnost na radu i zaštitu zdravlja tijekom razvoja proizvoda.
1995. g. bili su jedna od prvih tvrtki koja su potpisali sporazum o inicijativi za smanjenje uporabe otapala – Berufsgenossenschaft Druck und Papierverarbeitung (sada BG ETEM).
Uklanjanjem određenih štetnih tvari za zdravlje i okoliš, sredstva za pranje i čišćenje mogu steći certifikat kvalitete proizvoda niskih emisija (low emmision product) od strane BG ETEM.

Forschungsgesellschaft Druck e.V. (institut za ispitivanje i tehnička odobrenja određene konfiguracije tiska – FOGRA) procjenjuje kompatibilnost sredstva za pranje i čišćenje te različitih ofsetnih tiskarskih strojeva.

U okviru provedbe inicijative pod nazivom “Sredstva za pranje u offsetnom tisku”, FOGRA je do sada provodila samo testiranja sredstava za pranje offsetnih guma i valjaka na osnovi otapala. Standardizirani kriteriji testiranja, za tehničko ispitivanje sredstava za pranje i čišćenje na bazi vode, trenutno nisu dostupni ili su u pripremi.

Možemo vam ponuditi neovisno ovjereni i certificirani asortiman proizvoda za čišćenje. Mnoge relevantne informacije mogu se naći u donjoj tablici. Rado ćemo vam poslati dodatne informacije prema vašem zahtjevu.

certificirani proizvodi