Continental preuzima Trelleborgovo “Printing Solutions” poslovanje

Hannover, Njemačka, 11. studenog 2021.

Continental je potpisao ugovor o preuzimanju tvrtke Trelleborg printing solution sa sjedištem u Lodi Vecchiu, Italija. Time tehnološka tvrtka nadopunjuje svoj portfelj u segmentu gumenih navlaka i tiska kako bi poboljšala svoju prisutnost kod industrijskih kupaca. “Kupci u tiskarskoj branši također će imati koristi od šireg globalnog otiska”, objasnio je Thomas Christensen, u Continentalu odgovoran za poslovanje divizije globalna tiskarska rješenja. Završetak akvizicije podliježe odobrenju relevantnih antimonopolskih tijela. Dvije strane su se složile da ne otkrivaju kupovnu cijenu.

Trelleborgovo poslovanje s rješenjima za tisak ima otprilike 640 zaposlenika diljem svijeta i reputaciju za isporuku vrhunskih rješenja svojim klijentima u industriji tiskarstva. Ponuda proizvoda uključuje gumene navlake za offset i digitalni tisak kao i sleevove za flekso tisak.

Continental ima gotovo 300 zaposlenika koji razvijaju i proizvode sveobuhvatna rješenja u području tiskarske tehnologije sa svojim brendovima Conti-Air, Phoenix Xtra Blankets za tisak iz arka i role (rotacije) te Conti Laserline za flekso ploče (klišeje) za direktno graviranje.