Duraprint – valjci nove generacije

_______

Tvrtka SAUER WALZENFABRIKEN je razvila novi elastomerni materijal za proizvodnju i gumiranje valjaka za boju u tiskarskoj industriji.

Ovaj materijal može se koristiti u konvencionalnom, UV kao i kombiniranom offset tisku iz arka i role te tisku bez alkohola (IPA free) ili sa smanjenim udjelom IPA alkohola.

Dura Print je specijalni, vrlo inovativan, patentirani i apsolutno homogeni elastomer.

Dura Print materijal za valjke također nudi izuzetno stabilne uvjete proizvodnje, te stoga male oscilacije boja unutar tiska cijele naklade.

 

 

 

 


Ostale prednosti uporabe Dura Print valjaka:

  • Iznimno visoki komfor kod pranja – tamo gdje je strojarima potrebno 4 do 5 ciklusa pranja, npr. kod promjene s tamnih na svijetle tonove, Dura Print valjcima su dovoljna 1 ili 2 pranja. Rezultat toga je velika ušteda vremena
  • Nema potrebe za naknadnim podešavanjem valjaka – u praksi se pokazalo, a potvrdili su i korisnici, da se Dura Print valjci moraju podesiti samo prilikom prvog postavljanja. Nitko od korisnika nije trebao naknadno podešavanje protekle 3 godine. Vrijeme i troškovi su značajno reducirani.
  • Iznimno brz u tisku – s Dura Print valjcima strojari su „u boji“ oko 5 minuta brže nego obično. Čak i tiskare koje inače imaju malo otpada/makulature zbog odličnih predodređenih vrijednosti još uvijek govore o smanjenju makulature kod pokretanja
  • Za brigu o okolišu – uporabom Dura Print valjaka količina sredstva za pranje može biti značajno reducirana pri pranju.

DURAPRINT – valjci nove generacije

 

 

 

 

 

Jedna od mnogih tvrtki koje koriste Dura Print valjke je Sattler Direct Mail GmbH & Co. KG (bivši Gerstenberg print & direct mail) sa sjedištem u Hildesheimu – Njemačka, u kojoj su svi tiskarski strojevi opremljeni Dura Print valjcima. Direktor tvrtke, gosp. Stephan Grubes ponosom je izjavio: „Nikada nismo bilo toliko brzi u tisku kao s ovim valjcima. Osim toga, prva smo tvrtka u svijetu koja je prošla PSO test na Heidelberg CD 102/5 stroju koristeći nove i jedinstvene Sauer valjke gumirane Dura Print materijalom“.

Strojeve je također moguće opremiti DURA DAMP valjcima koji su namjenjeni za sustav vlaženja.

 

DURAPRINT BROCHURE

DURAPRINT SAVINGS