Siegwerk osvaja nagradu za održivost 2022. s UniNATURE!

siegwerk-UniNATURENagrade za održivost imaju misiju prepoznati najvažnije održive inovacije u cijelom vrijednosnom lancu pakiranja kako bi se ubrzali pozitivni učinci i njegovala uzajamna oplodnja ideja. Prijavljeno je ukupno 360 projekata, inovacija i rješenja, a 40 ih je ušlo u uži izbor za nagrade.

Siegwerk je pobijedio sa svojom održivom serijom boja UniNATURE u kategoriji: “Obnovljivi materijali 2022.” Siegwerk je također odnio kući nagradu “Ukupni pobjednik 2022.” za najodrživiju inovaciju.

Održivost i inovacije imaju visoki prioritet u Siegwerku čije su inovacije dovele do velikog napretka u inicijativama kružnog gospodarstva. Godinama Siegwerkov tim za papir i karton radi na daljnjem proširenju portfelja održivih rješenja za proizvode tvrtke kako bi konkretno podržao obnovljivost i dodatno poboljšao mogućnost recikliranja papirne i kartonske ambalaže.

UniNATURE sadrži do 50% udjela obnovljivog ugljika, što je do 9 puta više u usporedbi sa standardnim bojama na bazi vode te tako pruža ekološki prihvatljivu alternativu konvencionalnim bojama bez utjecaja na mogućnost recikliranja ambalaže od papira i kartona, dok pridonosi smanjenju mikroplastike u bojama.  Kombinacija prirodnih i konvencionalnih smola, iz monomera iz bioloških izvora, omogućuje kupcima da brzo prijeđu na UniNATURE budući da nisu potrebne prilagodbe postojećih procesa, kao što su brzina i usklađivanje boja.

Nadalje, održivi asortiman boja dolazi zajedno s izvrsnim performansama i jačinom boja nudeći slične razine otpornosti kao trenutne tehnologije na bazi vode. Nudi poboljšanu stabilnost boje i niži sadržaj VOC-a, a istovremeno omogućuje velike brzine ispisa na premazanim i nepremazanim papirima. UniNATURE je primjenjiv za mnoge primjene od papira i kartona, uključujući kutije od valovitog kartona, pladnjeve i podloške, ambalažu za brzu hranu, vreće i vrećice, kao i šalice i omote. Podržava različite vrste ispisa, a istovremeno zadovoljava najviše tržišne i regulatorne standarde.

Tim Paper & Board ponosan je što je dobio glavnu nagradu Sustainability Award 2022.

Informacije o UniNATURE možete pronaći ovdje: RethINK Packaging: UniNATURE for Paper & Board Applications (siegwerk.com)

Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja ili vam dostaviti testne uzorke.

izvor: siegwerk.com