Salomon PRINT nagrađuje izvanredne rezultate EAE-a novom narudžbom

SalomonAhrensburg, listopad 2022. – tvrtka Salomon PRINT iz Ljubljane jedna je od vodećih slovenskih tiskara na tržištu ofsetnih rotacija. Njihova misija je zadržati ovu poziciju među tiskarama u Sloveniji i državama u ovom dijelu Europe, a učvrstiti svoju poziciju na inozemnom tržištu stalnim poboljšanjima i boljim materijalima. I upravo je to razlog za nadogradnju novinske rotacije Koenig & Bauer Colora iz 2001. godine.

Nakon intenzivne suradnje s Koenig & Bauer Digital & Webfed Service, Salomon Print je odlučio potpisati dugoročni standardni servisni ugovor za poslove održavanja na Koenig & Bauer rotacijama instaliranim u Salomon PRINTU. Paralelno su analizirane i potrebne mjere za produljenje životnog vijeka u sustavu upravljanja strojem. Rezultat analize bila su opsežna retrofit rješenja. EAE je naručio ovu rekonstrukciju prema zadatku tvrtke Koenig & Bauer. EAE je nadogradio 3 postojeća EAE kontrolna stola uključujući sav pripadajući PC hardver i softver. Također, ažuriran je EAE Info System i zamijenjen hardver EAE Service PC hardvera. Sve to uz dodatak CIP sustava za pred-podešavanje boje.

Aleš Trček, voditelj servisnog odjela Salomon PRINT-a: „Odlučili smo se za QIPC-EAE na temelju dosadašnjih iskustava s tvrtkom i njihovim proizvodima. EAE je izvorno instalirao svoja rješenja za kontrolu tiska prije 21 godinu. Svih tih godina radilo je savršeno. Uvijek smo bili izuzetno zadovoljni tvrtkom, njihovim hardverom i osobljem. Isto vrijedi i za uslugu na daljinu, za koju sa zadovoljstvom mogu reći da nam je bila potrebna samo nekoliko puta u proteklih 21 godinu. Rekord nenadmašan od bilo kojeg drugog sustava u našem posjedu.”

„Također smo imali isto iskustvo s QIPC-om, tvrtkom majkom EAE-a, kada smo 2017. nadogradili našu kontrolu registra boja na jednoj od naših revijalnih rotacija. QIPC-ov mRC-3D sustav instaliran je bez prekida proizvodnje i od tada radi brzo i besprijekorno. Ići u bilo kojem drugom smjeru osim QIPC-EAE, nebi bio pametan potez. Važnost pouzdanosti proizvodnje “točno na vrijeme” zahtijeva sustav koji može raditi bez problema u godinama koje dolaze, ima dobru podršku i pristupačan je. Nadogradnja sustava putem EAE-a bila je jedini logičan korak”, dodaje Aleš Trček.

Zaključuje: „Sama instalacija i nadogradnja bile su vrlo jednostavne i nisu imale nikakav utjecaj na proizvodnju. Niti jedna od naših dnevnih proizvodnja nije bila ugrožena tijekom nadogradnje i instalacija tijekom jutarnjih sati. Cijeli postupak prošao je glatko i potpuno bez stresa. Upravljačke konzole sada su izuzetno osjetljive. Novi sustav prednamještaja boje omogućuje nam znatno smanjenje startne makulature  dok nam cijelo vrijeme daje kvalitetniji proizvod od početka do kraja. Također je izložio neka druga pitanja stroja kojima se sada možemo pozabaviti kako bismo još više smanjili otpad. Bilo je potrebno samo nekoliko proizvodnih dana da se cijeli sustav optimizira do stupnja u kojem je predpodešavanje tinte toliko dobro da nije potrebna intervencija strojara pri pokretanju proizvodnje. Nevjerojatno!”

Kao i s QIPC-EAE, Salomon također ima dugoročni odnos s tvrtkom Grafmat-usluge d.o.o., agentom QIPC-EAE za Hrvatsku i Sloveniju. Ivan Rogić, direktor Grafmat-usluga: “Aleša Trčeka i Ivu Gulica poznajem više od 13 godina. Za ovaj projekt Aleš Trček i ja bili smo u svakodnevnom kontaktu. Važan je dobar međusobni odnos. To vrijedi i za tehničku podršku koju nudi QIPC-EAE. Realizacija ovog posla važna je za regiju. Drugi tiskari svjesni su ulaganja Salomon Printa i pomno prate kakva poboljšanja i koristi Salomon izvlači iz toga.”

Salomon Print tiska visokonakladne dnevne i regionalne novine, časopise, komercijalne kataloge, letke i brošure. Imaju preko 200 klijenata, a čak 70 posto su vjerni kupci koji su postali dio njihove obitelji zadovoljnih poslovnih partnera.

O EAE Engineering Automation Electronics GmbH:

Tvrtka sa sjedištem u Ahrensburgu aktivna je u grafičkoj industriji, rješenjima za automatizaciju i tehnologiji automatizacije. Tvrtka, osnovana 1962. godine, vodeći je dobavljač kontrola, rješenja za automatizaciju i softvera za novinske tiskare. Rješenja EAE-a koriste se u svim područjima novinskih tiskara – od pripreme za tisak do mailing odjela. Širom svijeta više od 550 novinskih tiskara koristi EAE-ove sustave kontrole za proizvodnju više od 125 milijuna novina svaki dan.